Verslag

Op de openingsspeeldag van het seizoen 2024-2025 moest KSC Wielsbeke op bezoek bij de nieuwe fusieploeg KV Diksmuide Oostende. De ploeg waar o.a. Karl Vannieuwkerke, Kamagurka, Martin Heylen, Guga Baul, Sebastien Dewaele,... hun thuisbasis hebben. Meer dan 1800 supporters stonden onze geel-witte jongens op te wachten.

De wedstrijd zelf kon niet beter beginnen voor KSC Wielsbeke. Na amper 7 minuten kon Charles Noppe de bal heroveren op eigen veld en Sory Kaba diep sturen. Die krulde de bal heerlijk tot bij Thomas Coopman die op zijn beurt zijn man vrijkapte en de bal heerlijk voorbij de doelman trapt. De thuisploeg herstelde zich snel van de achterstand en kon op het kwartier een eerste keer op doel trappen. Brandon Vanderbeken stond echter paraat. Halfweg de eerste helft legde de scheidsrechter de bal op de stip nadat Jonathan Verstraete, volgens de man in het oranje, niet alleen de bal speelde. Pyck achter de bal maar onze doelman koos de goeie hoek en redde knap. Het ging verder goed op en af en beide ploegen kregen wat kansjes. De grootste kans was voor de thuisploeg. Maar met 0-1 gingen beide ploegen rusten.

Na de rust een gelijkopgaande partij. KVDO probeerde wat meer aanvalsdrift op het plein te leggen maar de verdediging van KSCW stond goed te spelen. Zo'n 20 minuten voor tijd stonden de bordjes bijna gelijk maar Nicolas Steelant kon de vrije trap van de lijn keren. Met nog tien minuten te spelen kon KSCW de 0-2 op het bord zetten maar de doelman verhinderde dat Olivier Luckx de bal bij de vrijstaande Mathieu Verstaen kreeg. Enkele minuten later stonden de bordjes echter gelijk. Vandendriessche werd vrijgespeeld en trapte onhoudbaar voorbij onze doelman.

Beide ploegen probeerden nog maar namen vrede met een gelijkspel. KSCW kon zo met een knap punt terug richting Wielsbeke reizen.

Volgende week spelen we opnieuw tegen een nieuwe fusieploeg. KVC Lede ging de fusie aan met Eendracht Aalst. De ploeg komt nu uit onder de nieuwe naam Eendracht Aalst Lede. Omwille van het feit dat een deel van de jonge aanhang van Aalst mee de overstap gemaakt heeft, wordt de wedstrijd gespeeld met enkele uitzonderlijke maatregelen. Zo zullen de supporters gescheiden opgesteld worden en gaan beide kantines open. Verdere uitleg komt nog in de komende dagen.