Verslag

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen ontvangt KSC Wielsbeke de tweede fusieploeg die de reeks rijk is. Eendracht Aalst Lede kwam op bezoek. Een wedstrijd die gecatalogeerd werd als risicowedstrijd waardoor we de verschillende maatregelen dienden te nemen om alles veilig te laten verlopen.

De wedstrijdbal werd geschonken door Andy Vannieuwenhuyse. Zaakvoerder van de firma Desk Manager uit Sint-Eloois-Vijve. We danken Andy voor de jarenlange steun. We zijn er zeker van dat we nog veel mooie jaren tegemoet gaan...

Nog voor de wedstrijd goed en wel op gang kwam lag de bal al op de stip. Na een lichte fout van Arne legde de scheidsrechter de bal op de stip. Een lichte strafschop maar die kon gegeven worden. De bezoekers namen het geschenkje in handen en na 4 minuten stond KSCW 0-1 achter. De geelhemden bleven niet bij de pakken zitten en na 10 minuten kon Thomas met een heerlijke volley de gelijkmaker tegen de netten trappen. Doch de bezoekende doelman pakte uit met een knappe redding. KSCW bleef doorduwen maar de echte kansen bleven uit. Lede kwam tussendoor nog gevaarlijk opzetten met een kopbal maar die ging nipt over. Op slag van rust kon Jarne Wullaert zijn vrije trap niet voorbij de doelman krijgen.

Na de koffie hetzelfde spelbeeld. KSCW de betere ploeg en de bezoekers die een goed blok hadden gezet. De kansjes die er kwamen werden steeds goed gered door de doelman. Een kwartier voor het einde claimde de thuisploeg een strafschop maar de scheidsrechter zag er niets in. Met nog 5 minuten te gaan zette KSCW alles op alles. Jonathan klom hoger dan iedereen maar de doelman bokste de bal en hoofd van Jonathan weg. Opnieuw vond de man in het zwart zijn fluitje niet direct... De thuisploeg begon ten einde raad te zijn en bij het affluiten zag het er naar uit dat de geel-witten dan toch de strafschop zouden krijgen na een duidelijke handsbal in het strafschopgebied. Maar de man in het zwart wuifde opnieuw alles weg. Zo bleef Wielsbeke onverdiend met lege handen achter.

Het was duidelijk dat het scheidsrechterlijke trio serieus onder de indruk was van de vocale steun van de bezoekende supporters en hierdoor echt beïnvloed waren...

Wel willen we de andere teams van onze reeks nog waarschuwen voor de risicosupporters van Eendracht Aalst Lede.

Als we wekelijks zo'n publiek zouden mogen verwelkomen dan gaan we een fantastisch seizoen tegemoet. Een publiek die van minuut één tot de laatste de ambiance er in gehouden heeft, de polonaise danste in de kantine en zeer respectvol omgaat met de vrijwilligers van KSCW... Dank jullie voor de fijne namiddag...

PS : we komen na nieuwjaar graag terug naar Aalst. We hopen dan gewoon om de puntjes zelf mee te nemen naar huis.

Volgende week ontvangen we Avanti Stekene.