Verslag

Op de laatste zondag van september stond de derby KSC Wielsbeke - KWS Lauwe op het programma. De wedstrijd werd vooraf gegaan door onze 1e footlunch. 't Boefferke en Bakkerij Lorenzo zorgden voor een prima start van de namiddag. Ook dank aan ons team evenementen die opnieuw alles in goede banen leidde.

De wedstrijdbal werd geschonken door Agristo. Zin in een nieuwe uitdaging? Op 03 en 05 oktober zijn het jobdagen bij Agristo in Wielsbeke. Zeker de moeite om eens langs te gaan. Meer info op www.agristo.com.

De wedstrijd zelf beloofde een boeiende partij te worden. T1 Deschuymere had moeten sleutelen aan zijn elftal (Vanderbeken en Dejaegere nog uit met blessure, Kaba en Wullaert geel geschorst).

De bezoekers waren goed aan de competitie gestart en Wielsbeke wou graag de eerste driepunter van het seizoen scoren. Al van bij aanvang van de wedstrijd was dit duidelijk zichtbaar. Beide ploegen gingen voluit voor de overwinning. Na de gekende studieronde kon KSCW de eerste grote kans verzilveren. Steelant mikte echter op de doelman. Lauwe bleef niet bij de pakken zitten. Eerst werd Lecour zijn trap van de lijn gered door Decoster, vervolgens trapte de bezoekende aanvaller los in de grond bij een 1 op 1 fase. Hier komt KSCW goed weg. De wedstrijd ging goed op en af en nu was KSCW weer aan de beurt. Verstraete met een eerste prikje maar de doelman schermde zijn hoek goed af. Op het half uur stond de 0-1 bijna op het bord maar nu was het Beeuwsaert die de bal van de lijn kon redden. Een wonder dat het na een half uur nog 0-0 stond. Zo'n tien minuten voor de rust was het moment van de wedstrijd aangebroken. Verstraete kreeg de bal mooi aangespeeld, kwam mooi naar binnen en trapt, onhoudbaar, (met rechts) de bal in de winkelhaak! Zeer knap doelpunt en de voorsprong voor KSCW. Met 1-0 gingen de ploegen ook de kleedkamer in.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. Beide ploegen bleven aanvallend voetbal spelen wat resulteerde in verschillende kansen. Na 5 minuten diende de bezoekende doelman goed tussen te komen om de 2-0 te voorkomen. Wat later werd Luckx zijn schot door de doelman in hoekschop gewerkt. Lauwe bleef echter ook volop voor de gelijkmaker gaan. Toch was het in de zone van de waarheid net niet. Halfweg de tweede helft diende Van Renterghem te onderscheiden met een knappe redding op een 1 op 1 fase. De wedstrijd ging naar het einde toe en het kon nog beide kanten op gaan. In de blessuretijd kon Verstaen, met zijn eerste voor het A-elftal, de eindstand op het bord zetten. Randje buitenspel werd hij aangespeeld en plaatst de bal netjes voorbij een sterk spelende doelman. Wielsbeke pakt zo zijn eerste overwinning van het seizoen. Een deugddoende overwinning voor de jongens van Maarten Deschuymere. Volgende week gaan we op bezoek bij Eendracht Elene Grotenberge. Een traditioneel moeilijke uitwedstrijd. Kom zeker onze ploeg aanmoedigen! Tot dan.