ATTITUDE IS EVERYTHING
ATTITUDE IS EVERYTHING
ATTITUDE IS EVERYTHING
Basisprincipes
1. Houding :
2. Stiptheid :
3. Hygiëne :
4. Kledij :
5. Ouders :
6. Infrastructuur:
7. Verplaatsingen :
8. EHBO :
Missie van de jeugdopleiding
De raad van beheer van de KSC Wielsbeke Hernieuwenburg vzw geeft de jeugdwerking van KSC Wielsbeke de volgende missie mee. De jeugdwerking zal er voor zorgen:
Doelgroep van de jeugdopleiding
Naast de club waarden (team, trouw, eenvoud en ambitie) streeft de jeugdopleiding nog een aantal extra waarden na:
De 8 principes van respect = FAIRPLAY
Charter ouders
Ouders, familie en vrienden van jeugdspelers zijn steeds van harte welkom langs de velden en in de cafetaria.
Toeschouwers zorgen immers voor een sfeervolle entourage van het (jeugd-)voetbal.
HET BESTUUR VAN KSC WIELSBEKE VERWACHT WEL DAT IEDEREEN ZICH ALS WAARDIGE SUPPORTER GEDRAAGT EN DIT IN ALLE OMSTANDIGHEDEN.
Panathlonverklaring
Met deze verklaring gaan we de verbintenis aan om, over de discussie heen, heldere gedragsregels vast te leggen bij het nastreven van de positieve waarden in de jeugdsport.
We verklaren dat:
1. We de positieve waarden in de jeugdsport actiever, met volgehouden inspanning en met goede planning zullen nastreven.
2. We onze inspanningen zullen voortzetten om alle vormen van discriminatie uit de jeugdsport te bannen.
Dit heeft te maken met het fundamentele ethische principe van gelijkheid, dat sociale rechtvaardigheid en gelijke verdeling van de mogelijkheden vereist. Laatmaturen, gehandicapten en minder getalenteerde kinderen zullen dezelfde kansen krijgen om aan sport te doen en zullen dezelfde professionele begeleiding krijgen die ter beschikking staat van vroegmature, valide en meer getalenteerde kinderen zonder onderscheid van geslacht, ras of cultuur.
3. We erkennen en aanvaarden het feit dat sport ook negatieve effecten kan veroorzaken en dat er preventieve en curatieve maatregelen nodig zijn om kinderen te beschermen.
4. We verwelkomen de steun van sponsors en de media, maar we geloven dat die steun in overeenstemming moet zijn met de hoofddoelstellingen van de jeugdsport.
5. Daarom onderschrijven we formeel het ‘Panathlon Charter over de Rechten van het Kind in de Sport’.
Alle kinderen hebben het recht:
Dit alles kan alleen worden bereikt wanneer regeringen, sportfederaties, sportagentschappen, bedrijven voor sportartikelen, media, zakenwereld, sportwetenschappers, sportmanagers, trainers, ouders en de kinderen zelf deze verklaring onderschrijven.
GENT, 24 September 2004
© Charter: Service des loisirs de la Jeunesse, (D.I.P.) Genève
© Declaration: Panathlon International
Is ondertekend op de site VSF en door alle trainers => Secretariaat
Specifieke gedragsregels / richtlijnen voor trainers
Richtlijnen voor spelers inzake gebruik van sociale media
Sociale media zijn hot. Ze worden door nagenoeg iedereen gebruikt. We kunnen het gebruik ervan onmogelijk tegenhouden. De gebruikers staan voor het grootste deel zelf in voor het delen en waarderen van de informatie. Van zodra de berichten worden verstuurd, hebben we er geen controle meer over.
Hierbij enkele tips en richtlijnen om het gebruik ervan op correcte wijze toe te passen:
Vervoerregeling
Algemene regel
Kinderen (jonger dan 18 jaar) kleiner dan 1,35m moeten in een voor hen geschikt kinderbeveiligingssysteem worden vervoerd in de wagen. Kinderen van 1,35m of groter, moeten in een voor hen geschikt kinderbeveiligingssysteem worden vervoerd, of de veiligheidsgordel dragen.
Concreet is het verplicht om kleine kinderen te vervoeren in een kinderzitje, en grotere kinderen op een verhogingskussen (met of zonder ruggensteun).
Op de zitplaatsen in een auto (voorin en achterin) die uitgerust zijn met veiligheidsgordels, voor kinderen:
> kleiner dan 1,35m: Kinderbeveiligingssysteem verplicht.
> van 1,35m en groter: Kinderbeveiligingssysteem of veiligheidsgordel verplicht.
> onder 3 jaar: Mogen niet worden vervoerd.
> van 3 jaar en ouder, kleiner dan 1,35m: Moeten achterin worden vervoerd.
Uitzonderingen
de algemene regel is niet van toepassing in:
In deze voertuigen moeten alle passagiers de veiligheidsgordel dragen op de plaatsen die ermee zijn uitgerust. In taxi’s (waar geen kinderbeveiligingssysteem aanwezig is) moeten kinderen kleiner dan 1,35m achterin worden vervoerd.
Er bestaan ook uitzonderingen op de algemene regel, in personenauto’s en lichte vrachtauto’s:
Opgelet: deze uitzondering geldt dus niet voor kinderen die door hun ouders worden vervoerd. Voor de eigen kinderen van de bestuurder geldt de algemene regel: kinderbeveiligingssysteem verplicht indien ze kleiner zijn dan 1,35m.
Een geschikt kinderbeveiligingssysteem
Een objectief criterium is het gewicht van het kind. Er bestaan verschillende categorieën van kinderbeveiligingssystemen, naargelang het gewicht van het kind.
Groep 0 is geschikt voor kinderen tot 10 kg. Dit zijn de reiswiegen voor in de wagen en bepaalde modellen van babyzitjes tegen de rijrichting in.
Groep 0+ zijn de babyzitjes tegen de rijrichting in voor kinderen vanaf de geboorte tot 13 kg.
Groep 1 is bestemd voor kinderen van 9 tot 18 kg. Het betreft kinderzitjes die in de rijrichting staan en waarin het kind meestal wordt vastgemaakt met 5 riempjes.
Groep 2 is voorzien voor de groep 15-25 kg en groep 3 voor 22-36 kg. In de praktijk worden deze 2 groepen vaak gecombineerd: het zijn de verhogingskussens (15-36 kg). Het kind wordt op het verhogingskussen geplaatst en vastgeklikt met de gewone driepuntsgordel van de wagen. Er bestaan modellen met of zonder ruggensteun.
Mogen kinderen voorin zitten?
Ja. Kinderen mogen, ongeacht hun leeftijd, voorin op de passagiersstoel zitten, op voorwaarde dat ze worden vastgemaakt zoals de wet het voorschrijft.
De enige beperking: het is verboden een kind in een autozitje tegen de rijrichting in (naar achteren gericht) te zetten op een plaats die is uitgerust met een frontale airbag, tenzij deze uitgeschakeld is.
Frontale airbag en beveiligingssysteem tegen de rijrichting in
Het is verboden een kind in een autozitje tegen de rijrichting in (naar achteren gericht) te zetten op een plaats die is uitgerust met een frontale airbag, tenzij deze uitgeschakeld is.
Is een verhogingskussen zonder ruggensteun toegelaten?
Verhogingskussens zonder ruggesteun, die goedgekeurd zijn volgens de Europese norm R44/03 of R44/04, blijven toegelaten. Voor jongere kinderen is een verhogingskussen met ruggesteun aangeraden. De ruggesteun zorgt ervoor dat de gordel correct over de schouder loopt en biedt ook een goede zijdelingse bescherming, vooral ter hoogte van het hoofd.
Opgelet: een verhogingskussen kan enkel correct gebruikt worden in combinatie met een driepuntsgordel. Het mag niet gebruikt worden in combinatie met een heupgordel (2puntsgordel).
Aan welke veiligheidsnorm moet een kinderbeveiligingssysteem voldoen?
Vanaf 10 mei 2008 moeten alle kinderbeveiligingssystemen die in ons land gebruikt worden, voldoen aan de meest recente Europese normen ECE R44/03 of R44/04. Het gebruik van zitjes met een oudere norm is niet meer toegelaten.
Wenst u meer informatie of tips over het veilig vervoer van kinderen in de wagen?
Gratis folder Kinderen in de auto? Klik ze vast!
Gratis brochure Kinderen klikvast in de auto!
FAQ-rubriek over kinderzitjes (ikbenvoor.be)
Stel uw vraag aan de cel Educatie:
Tel. 02/244 15 11
Fax 02/216.43.42,
Mail: info@bivv.be